KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Yangın dolapları içerisinde makaraya zerrinlı bir yangın hortumu ve su temizışını muayene fail vanalar mevcuttur. çakılı boru sistemleri ile binaya taşınan akarsu, yangın dolaplarında kullanıma amade şekilde bekler.

Kullanan kişilerin bile kesinlikle maske, eldiven ve hami kafalık kabil yangın yardımcı ekipmanlarını kullanması tavsiye edilir.

Yangın söndürme sistemleri, binalara lafıcı olarak yerleştirilen ve yangınları şiddetleca bastırabilen vürutmiş emniyet ekipmanlarıdır.

Fakat bu etkinliği katkısızlayabilmek için sistemin akıllıca miktarda CO2 ile doldurulması gerekir. Yanlış dolum, sistemdeki CO2 ölçüını etkileyerek yangın söndürme kapasitesini azaltabilir yahut nötr hale getirebilir.

Elan ahir yorumlarımda kullanılması midein etap, elektronik posta adresim ve site adresim bu tarayıcıya kaydedilsin. You need to agree with the terms to proceed

Bu fakatçlarını alegori getirebilmek yerine ağırlıkları az tutulmuş, yangının bulunmuş olduğu noktaya kolay taşınabilecek şekilde mutasavverlardır.

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Nedir? Karbondioksit gaz lambasıının, ortamda mevcut oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de abesyer karbondioksit kavaraının oluşturduğu şok etkisiyle omuz omuza alakalı alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Bu yangınlarda inert maddeler derunaziz kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen bağlantıı bu şekilde kesilir.

Gazlı söndürme sistemlerinde kullanılanen esbak ve en yaygın gazdır. Boğma etkisinden dolayı da anatomi kâin mahallerde kullanılmaz.

Etiketleme ve Belgelendirme: Dolum maslahatlemi tamamlandıktan sonrasında, tüpler üzerine yaraşır etiketlerin yapıştırılması ve dolumun belgelendirilmesi gerekir. Bu, sistemin hizmetının kuruluşldığını ve yangın eminği standartlarına makul bulunduğunu gösterir.

Otomatik Çkızılışma: Tertibat kendiliğinden olarak yangını rüşvetlar ve beniâdem müdahalesine lüzum kalmadan devreye girer.

Silindir üzerinde taşıma esnasında monte edilmesi amacıyla koruyucu mebdelık yürekin flanş vardır.

Bilinmiş olduğu üzere yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının atmosfer ile irtibatını kestiği sinein çok hatırlı olmaktadır.

Içli Ekipmanı Koruma: CO2 sistemleri, çoğu kez canlılık panoları, elektronik beyin odaları ve öbür içli ekipmanların bulunduğu alanlarda kullanılır. Sahih oranda CO2’nin apiko olması, bu ekipmanların yangın sırasında hüsran görmesini önler.

Report this page